Het gebied

Veel zonuren per jaar

Glastuinbouw Zeeuws-Vlaanderen heeft verschillende partners

Er wordt op dit momentent intensief samengewerkt met drie partners.

WarmCO2

WarmCO2 is een leverancier die restwarmte en CO2 levert dat wordt ingezet voor milieuvriendelijke en duurzame glastuinbouw.

WarmCO2 levert deze warmte en CO2 aan kwekers die zich vestigen op een uniek nieuw glastuinbouwgebied, gelegen op Biopark Terneuzen. Dit glastuinbouwgebied wordt zo het duurzaamste glastuinbouwgebied van Nederland.

Met WarmCO2 beschikken kwekers over goedkope, milieuvriendelijke warmte en zuivere CO2. De warmte is altijd beschikbaar en vrijwel onafhankelijk van prijzen op de energiemarkt. Met deelname aan WarmCO2 besparen kwekers tot 90 procent op hun aardgasverbruik, en nemen zo een voorschot op de milieueisen van de toekomst. WarmCO2 biedt kwekers de essentiële combinatie van bedrijfszekerheid en financieel voordeel.

In WarmCO2 werkt een aantal vooraanstaande partijen samen: Zeeland Seaports en Yara. Samen hebben zij veel ervaring in huis op het gebied van glastuinbouw, industrie en het realiseren van grote projecten.

www.warmco.nl


Zeeland Seaports

Initiatiefnemer Zeeland Seaports is de havenautoriteit van de havens van Terneuzen en Vlissingen. Zeeland Seaports zorgt voor het aanleggen, beheren en onderhouden van het Zeeuwse havengebied, waaronder Biopark Terneuzen.

www.zeelandseaports.nl

Yara

Kunstmestproducent Yara levert de warmte en CO2 aan WarmCO2. Bij de productie van kunstmest komen grote hoeveelheden CO2 vrij die kwekers kunnen hergebruiken. Bij de productie komt ook koelwater vrij, dat via warmtewisselaars de kas bereikt met een hoge temperatuur. Ruim voldoende om onder alle omstandigheden de kas te verwarmen tot de gewenste temperatuur.

www.yara.nl


Bekijk het gebied van Glastuinbouw Zeeuws-Vlaanderen