Nieuwe vestiging in de Smidsschorrepolder eind 2013 operationeel

Kwekerij van Adrichem bouwt nieuwe kas voor ​grove trostomaten

Kwekerij van Adrichem bouwt nieuwe kas voor grove trostomaten

De broers Bas en Sjoerd van Adrichem gaan in Gemeente Terneuzen een nieuwe vestiging van Van Adrichem leiden. De kweker heeft al vestigingen in De Lier en in Steenbergen. Met deze derde vestiging wordt nog in 2013 een oppervlakte van 9 hectare kas voor grove trostomaten gerealiseerd. In totaal kan van Adrichem over 26,5 hectare aan netto kasoppervlak beschikken om in fases te bebouwen. 

trostomaat2.jpg#asset:81:url

Met de komst van deze ervaren ondernemer is het potentieel van Glastuinbouw Zeeuws-Vlaanderen als uitstekende vestigingslocatie voor kwekers verder bevestigd. Voor van Adrichem was de gunstige prijs voor restwarmte en CO2 én het langjarig contract de belangrijkste reden om zich in Terneuzen te vestigen boven andere lokaties in Nederland. De komst van de nieuwe kas heeft een gunstig effect op de werkgelegenheid.

De eerste paal

Het familie bedrijf is door Geert van Adrichem sr. (92) opgericht. Hij bediende zelf de graafmachine (links op de foto) waarmee op 29 augustus de eerste paal in de grond werd geslagen. De kleinzoons Bas en Sjoerd zijn nu de derde generatie van Adrichem die in het bedrijf werken. De zonen krijgen de leiding over deze vestiging in Terneuzen. De officiële start van het bouwtraject werd onder grote belangstelling van betrokken partijen zoals Zeeland Seaports, Rabobank, ZLTO en WarmCO2 gevierd onder een mooie na-zomer zon.

eerste-paal.jpg#asset:82:url

In het midden Hans van der Hart, Jenny Crone, Jan Taks en Dick Gilhuis van Zeeland Seaports omringd door de familie Van Adrichem.

compilatie_02.jpg#asset:83:url

In het opleidingscentrum is het gezelschap opgevangen met een uitleg over de voortgang en achtergrond van het ontwikkelgebied.

Een warm welkom in de polder

Om te vieren dat Glastuinbouw Zeeuws-Vlaanderen en WarmCO2 een nieuw bedrijf op het terrein heeft mogen verwelkomen, is Kwekerij van Adrichem ook in de Telegraaf vernoemd. In het katern Agro & Food werd een welkomst-advertentie geplaatst. 

adv_telegraaf.jpg#asset:84:url

De kweker is telefonisch bereikbaar onder nummer 0174 518663 (locatie De Lier) of 0167 566650 (locatie Steenbergen). De website is te bezoeken via kwekerijvanadrichem.nl.

Voor het glastuinbouwgebied bij Westdorpe is een nieuwe kandidaat in petto die niet minder dan veertig hectare wil afnemen.

Hans van der Hart, bestuursvoorzitter van havenbedrijf Zeeland Seaports, maakte dit bekend bij het slaan van de eerste symbolische paal voor een kassencomplex voor trostomatenkweker Van Adrichem.

 

© Glastuinbouw Zeeuws-Vlaanderen 24-09-2013