Grootscholte Groep BV groeit door met een nieuwe vestiging

Ondernemersprijswinaar 4Evergreen koopt 55 hectare in de Smidsschorrepolder

4evergreen-logo.jpg#asset:49

Met trots verwelkomen we Kwekerij 4Evergreen in het ontwikkelgebied van Glastuinbouw Zeeuws-Vlaanderen. De kwekerij koopt per 1 mei 55 hectare grond in de Smidsschorrepolder. 

De paprika kwekerij heeft al bedrijven in Steenbergen, Westland, Sint-Annaland, Terneuzen en Almeria-Spanje en maakt deel uit van de Grootscholte Groep BV. Met de nieuwe aanwinst komt het totale oppervlakte op ruim 115 hectare. Per jaar telen zij ongeveer 18 miljoen kilo paprika's voor zowel de Nederlandse markt als voor de export. Het familiebedrijf wordt gerund door 4 broers Jim, Richard, Robert en Dennis en hun vader Wim Grootscholte. De kwekerij heeft 130 vaste medewerkers, dat aantal loopt tijdens de zomer op tot ongeveer 220 medewerkers. We heten Kwekerij 4Evergreen van harte welkom!

Tuinbouw ondernemersprijs 2014

logo-ondernemersprijs.png#asset:50

Dit jaar heeft 4Evergreen de Tuinbouw ondernemersprijs gewonnen. Tijdens de prijsuitreiking op 8 januari ontvingen vader Wim Grootscholte en zijn vier zoons persoonlijk de prijs van Bernard Wientjes, voorzitter van VNO-NCW en Agnes Mulder, CDA-vertegenwoordiger in de Tweede Kamer. Rondom de feestelijke de uitreiking in de Keukenhof (Lisse) was een inspirerend evenement georganiseerd.

Kwekerij_4Evergreen_2014.jpg#asset:51

De familie Grootscholte (4 broers en hun vader Wim Grootscholte) neemt de Tuinbouw Ondernemersprijs 2014 in ontvangst.

Kwekerij 4Evergreen is een bedrijf dat op alle onderdelen van ondernemerschap al veel heeft bereikt, zo oordeelt de jury. Het bedrijf onderscheidt zich door duurzaam en marktgericht ondernemerschap op relatief grote schaal. Kennis wordt door deze ondernemers niet alleen ontwikkeld, maar ook gedeeld met collega’s en partners uit de sector die samenwerken om de paprikateelt en de glasgroentesector verder te ontwikkelen. Tijdens de prijsuitreiking in Lisse spraken Wientjes en Mulder over het thema Grensverleggend ondernemen.

Over Kwekerij 4Evergreen

Een van de broers aan het woord: 

Het bedrijf is bijzonder in de voorlopersrol van organic teelt op grote schaal. Samenwerking vindt plaats rond de Stichting Pura Natura, waarin een aantal paprika- en tomatentelers zo veel mogelijk volgens biologische maatstaven teelt. Vooral in de Verenigde Staten is een groeiende vraag naar de biologische producten.

Jaarrond worden belichte rode, gele, groene en oranje blokpaprika’s voor iedere markt geteeld en op eigen stations gesorteerd en verpakt. 


Kijk voor meer informatie op de website van Kwekerij 4evergreen op 4evergreen.nl

18-03-2014 Jenny Crone, Commercieel Manager Glastuinbouw Zeeuws-Vlaanderen.